Skip to content
Sănătate

Unele cabinete stomatologice ar putea funcționa după 15 mai, în baza unor protocoale

Teddy Care

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, marți seara, la Digi24, că vor funcționa mai multe cabinete stomatologice decât în prezent, dar ele își vor desfășura activitatea în baza unor protocoale, care acum sunt în curs de elaborare.

Măsurile de protecție, inclusiv echipamentul, sunt obligatorii”, a precizat însă ministrul.  „Toți medicii trebuie să înțeleagă că este și pentru siguranța dânșilor. Orice tratament stomatologic este cu un potențial (de infectare – n.r.) mult mai mare decât al altor ramuri medicale, trebuie să avem grijă și de dânșii, și de pacienți”, a explicat ministrul Nelu Tătaru.

El a declarat că este la curent cu petiția medicilor stomatologi, că sunt discuții și „în funcție de evoluția acestei pandemii, de la zi la zi – și la fel se va proceda pentru orice aripă medicală sau orice activitate economică – se vor face protocoale pentru fiecare activitate în parte, că este medicală sau economică. Dacă sunt respectate, așa cum sunt prescrise, nu vom avea probleme și eu cred că toți cei implicați vor achiesa la aceste protocoale și vom avea o evoluție normală”, a punctat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *