Skip to content
Justitie

Unele proceduri judiciare vor putea fi efectuate prin videoconferință

Facebook
" "

Proiectul de lege care prevede că instanţele de judecată pot desfăşura proceduri judiciare prin videoconferinţă şi pot prioritiza soluţionarea dosarelor pe rol, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost adoptat de Guvern. Actul normativ va fi trimis Parlamentului, pentru adoptare în procedură de urgenţă.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat că a fost adoptat un proiect de lege privind măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19, acesta urmând a fi trimis Parlamentului pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă.

" "
" "

Este un proiect de lege care ţine cont de contextul actual al pandemiei COVID-19 şi oferă posibilitatea instanţelor de judecată de efectuare a unor proceduri judiciare în sistem la distanţă prin videoconferinţă şi de asemenea permite instanţelor de judecată să prioritizeze soluţionarea dosarelor aflate pe rol, în funcţie de acest obiectiv de a limita pe cât posibil răspândirea infecţiilor cu coronavirus şi pentru a reduce interacţiunile fizice din instanţele de judecată„, a explicat el.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, cu observaţii, proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei COVID-19. CSM remarcă, între altele, că proiectul de lege nu stabileşte măsuri referitoare la restrângerea activităţii parchetelor în contextul pandemiei de coronavirus.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *