Skip to content
Justitie

Unele proceduri judiciare vor putea fi efectuate prin videoconferință

Facebook

Proiectul de lege care prevede că instanţele de judecată pot desfăşura proceduri judiciare prin videoconferinţă şi pot prioritiza soluţionarea dosarelor pe rol, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost adoptat de Guvern. Actul normativ va fi trimis Parlamentului, pentru adoptare în procedură de urgenţă.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat că a fost adoptat un proiect de lege privind măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19, acesta urmând a fi trimis Parlamentului pentru a fi adoptat în procedură de urgenţă.

Este un proiect de lege care ţine cont de contextul actual al pandemiei COVID-19 şi oferă posibilitatea instanţelor de judecată de efectuare a unor proceduri judiciare în sistem la distanţă prin videoconferinţă şi de asemenea permite instanţelor de judecată să prioritizeze soluţionarea dosarelor aflate pe rol, în funcţie de acest obiectiv de a limita pe cât posibil răspândirea infecţiilor cu coronavirus şi pentru a reduce interacţiunile fizice din instanţele de judecată„, a explicat el.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, cu observaţii, proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei COVID-19. CSM remarcă, între altele, că proiectul de lege nu stabileşte măsuri referitoare la restrângerea activităţii parchetelor în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *