Skip to content
Europa

Ungaria are cea mai mare rată a mortalității cauzată de COVID-19, la nivel mondial

b1.ro
" "

În memoria celor care au murit în Ungaria de COVID-19, douzeci de mii de pietre au fost depuse La Budapesta, în contextul în care țara vecină înregistrează în prezent o mortalitate-record. În Ungaria, din 3 ianuarie 2020 până la 31 martie 2021, s-au înregistrat 661.721 cazuri confirmate de COVID 19 cu 20.995 decese, raportate OMS.

Începând cu 22 martie 2021, au fost administrate în total 2.603.932 doze de doze de vaccin. ”Peste 20.000 dintre compatrioţii noşti au fost luaţi de epidemie, iar aceasta este o tragedie personală, familială şi naţională”, a scris vineri, pe într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, partidul din opoziţie care se află la originea acestei iniţiative.

" "
" "

Ungaria, o ţară cu 9,8 milioane de locuitori, înregistrează cea mai mare rată a mortalităţii din lume, cu 33 de decese la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Pietrele – legate între ele cu o ţesătură subţire în culorile Ungariei – au fost depuse pe Insula Margareta, în centrul Budapestei, de către Partidul Popular Noua Lume, o nouă formaţiune politică.

Pe fiecare piatră s-a inscripţionat vârsta persoanei decedate şi un număr de identificare. Potrivit B1.ro, numărul pietrelor urmează să fie actualizat în funcţie de evoluţia pandemiei. Evenimente similare au avut loc la Praga şi Londra.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *