Skip to content
Externe

Ungaria e lider la vaccinare în UE, dar înregistrează un record al deceselor cauzate de Covid

" "

Ungaria suferă o creștere accelerată a deceselor cauzate de COVID-19, în ciuda faptului că are cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană. Miercuri a stabilit un nou record zilnic de decese, cu 302 de decese și are în prezent cea mai mare rată de deces săptămânal la un milion de locuitori din lume.

Țara se află în a patra săptămână a unei noi runde de măsuri de blocare, în timp ce guvernul a încercat să controleze spitalizările și decesele, scrie euronews.com.

" "
" "

Decesele vin în pofida programului ambițios al Ungariei de vaccinare, care este lider în UE, după ce țara vecină a asigurat creșterea aprovizionării cu vaccinurile Sinopharm din China și cu vaccinurile Sputnik V din Rusia.

Peste 2 milioane de doze au fost administrate începând de marți, inoculând peste 20% din populație, scrie b1.ro.

Dar chiar și cu succesul relativ de până acum al campaniei sale de vaccinare, spitalele sunt supuse unei tensiuni fără precedent.

Jurnaliștii din Ungaria au publicat miercuri o scrisoare deschisă cerând accesul la spitalele supraîncărcate pentru a raporta ce se întâmplă, deoarece au denunțat „obstrucția” din partea guvernului ungar.

Medicii și asistenții medicali nu sunt liberi să se exprime public și presa nu are voie să intre în unitățile medicale” și în centrele de vaccinare, au spus editorii a 28 de ziare și posturi TV.

Lipsa de informații are consecințe grave„, au spus autorii scrisorii. „Din cauza lipsei de raportare cu privire la realitatea spitalelor, mulți oameni încă minimizează pericolele virusului și nu iau măsuri de protecție, ceea ce contribuie la exacerbarea epidemiei.

În scrisoarea lor, jurnaliștii solicită, de asemenea, organizarea unor conferințe de presă reale, unde jurnaliștii să poată pune întrebări în direct.

Trei metode pentru a citi mesajele de pe WhatsApp fără ca expeditorul să vadă că i-ai dat cu SEEN

Spitalele sunt făcute pentru tratarea pacienților, nu pentru camere”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului Zoltan Kovacs. „Personalul are sarcini supraomenești. Lasă-i să lucreze„, a spus el într-o postare pe Facebook.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *