Skip to content
Coronavirus

Ungaria: Escrocii profită de epidemie şi oferă produse ineficiente sau chiar periculoase

Inquam Photos / Octav Ganea

Consiliul naţional pentru prevenirea infracţiunilor din Ungaria (NBT) a avertizat că acţionează escroci care încearcă să-i păcălească pe oameni să cumpere produse care sunt ineficiente împotriva noului coronavirus, relatează vineri MTI.

Directorul de comunicare al NBT, Laszlo Garamvolgyi, a atenţionat că dezinfectanţii, măştile şi medicamentele comercializate de unii întreprinzători în localităţile mici ar putea reprezenta chiar un pericol pentru sănătate şi le-a cerut localnicilor să nu le deschidă uşa vânzătorilor ambulanţi, ci mai bine să cheme poliţia.

Oamenii nu ar trebui să cumpere produse de protecţie decât de la comercianţii legali, a insistat el.

Responsabilul ungar a explicat că de regulă astfel de escroci vin în grup, iar în timp ce unul dintre ei îi distrage atenţia proprietarului, alţii îi fură din casă.

Garamvolgyi a avertizat totodată asupra pericolului reprezentat de site-uri de phishing şi a cerut prudenţă maximă la oferirea de date personale şi bancare.

Tot în această perioadă, furnizorii de pe internet pot pune la vânzare capsule ineficiente împotriva virusului la preţuri exorbitante, a mai atenţionat responsabilul ungar, potrivit Agerpres.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *