Ungaria: Forţele Armate au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială

Sursa foto: Pixabay

Forţele Armate Ungare au început să crească semnificativ numărul de rezervişti pentru apărarea teritorială, iar în campania de recrutare lansată îi aşteaptă pe cei care doresc să contribuie la apărarea Ungariei – a declarat, sâmbătă, László Drót, comandantul Comandamentului Forţelor de Apărare Teritorială al Forţelor Armate Ungare, pentru agenţia ungară de presă MTI, la poligonul de tragere din Tatárszentgyörgy.

Generalul de brigadă László Drót a vorbit despre aceste aspecte la antrenamentul de tragere cu muniţie reală al militarilor rezervişti şi despre faptul că Forţele Armate Ungare au lansat acest sistem de rezervişti în anul 2017. Acesta a adăugat că, anul trecut, au fost înfiinţate şapte regimente de rezervă de apărare teritorială, în cadrul cărora activează 21 de batalioane.

”Suntem disponibili în toate regiunile ţării”, a subliniat generalul de brigadă.

Comandamentul Forţelor de Apărare Teritorială a fost înfiinţat în anul 2023 cu scopul de a supraveghea şi coordona activitatea celor şapte regimente, a menţionat László Drót.

”Am ajuns în punctul în care sistemul este pregătit să primească un număr mai mare de rezervişti”, a adăugat comandantul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: