Skip to content
Politică Republica Moldova

Ungaria: Guvernul ar putea acorda scutiri de la impozitul pe veniturile personale femeilor cu cel puțin trei copii

facebook viktor orban

Guvernul ungar analizează posibilitatea extinderii unei scutiri de la impozitul pe veniturile personale pentru a include femeile cu cel puțin trei copii, ca parte a continuării planului de acțiune pentru protejarea familiei, a declarat joi premierul Viktor Orban.

În prezent, măsurile se aplică femeilor care cresc patru copii.

" "

În cadrul unei conferințe de presă internaționale, Orbán a subliniat că situația demografică a Ungariei este cea mai mare provocare a țării, scrie caleaeuropeana.ro.

După ce sute de mii de refugiați sirieni au fugit din țara distrusă de război în Europa, în 2015, premierul ungar și-a intensificat retorica anti-imigrație și a făcut din stimularea natalității Ungariei o prioritate, în încercarea de a inversa proiecțiile legate de scăderea populația țării de la de 9,8 milioane de persoane la la 8,3 milioane până în 2050. La sporul negativ al natalității se adaugă și milionul de persoane care ar fi emigrat între 2008 și 2018, conform estimărilor OCDE. Acest exod a generat o lipsă a forței de muncă, precizează The Guardian.

În toată Europa, sunt din ce în ce mai puțini copii, iar răspunsul occidental la acest lucru este migrația. Vesticii doresc să vină cât mai mulți migranți, în lipsa copiilor, astfel încât cifrele să crească. Noi maghiarii avem un mod diferit de a gândi. În loc de doar cifre, vrem copii maghiari. Migrația pentru noi înseamnă predare”, citează sursa menționată mai sus.

Dacă vrem copii maghiari în loc de imigranți și dacă economia maghiară poate genera finanțarea necesară, singura soluție este să cheltuim cât mai mult din fonduri pentru sprijinirea familiilor și creșterea copiilor”, a precizat Orbán.

Premierul ungar a declarat că discuțiile sunt în desfășurare cu ministrul finanțelor privind scutirea femeilor care au născut și care cresc trei copii de la plata impozitului pe venit personal începând cu 1 ianuarie 2021.

Tot ca parte a acțiunilor privind sporirea natalității, Guvernul de la Budapesta a anunțat că, începând cu luna februarie, tratamentele de fertilizare in vitro vor fi disponibile pentru toate femeile, ca urmare a naționalizării a șase clinici private de fertilizare, în decembrie. De altfel, Viktor Orbán a desemnat clinicile de fertilitate drept un sector „strategic” pentru Ungaria, informează Financial Times.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *