Skip to content
Politică

Ungaria își continuă investițiile în Transilvania. Unde ridică Budapesta un campus universitar

IBTimes UK

Guvernul de la Budapesta face noi investiții la Sfântul Gheorghe. Fundația care administrează Universitatea Sapientia a cumpărat zece hectare de teren în zonă, pentru a construi un campus universitar.

Guvernul lui Viktor Orban sprijină proiectul cu 4,15 miliarde de forinți și devine astfel o prioritate a Budapestei pentru anul acesta, anunță B1.ro.

Misiunea Universității Sapientia este să completeze paleta “incompletă” a pregătirii universitare în limba maghiară din România, a anunțat lectorul universitar István Nyárádi, director al centrului de studii de la Sfântu Gheorghe al universităţii.

Nu este prima investiție a Guvernului de la Budapesta în învățământul în limba maghiară de la noi din țară.

Sursa citată amintește că Guvernul Ungariei a finanţat cu aproape 200 de milioane de forinţi (circa 3 milioane de lei) construirea unei grădiniţe şi a unei creşe maghiare în localitatea Păsăreni din judeţul Mureş.

De asemenea, în urmă cu jumătate de an, vicepremierul Ungariei Semjen Zsolt a inaugurat la Cluj-Napoca un nou corp de clădire al unui liceu cu predare în limba maghiară, construit din fonduri de 2 milioane de euro alocate de Guvernul de la Budapesta.

Totodatã, Guvernul Ungariei dă 5 milioane de euro pentru terminarea Centrului Reformat din Timişoara, iar un teren de sport multifuncțional a fost deschis în noiembrie 2018 în Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *