Skip to content
Politică

Ungaria negociază susținerea revendicărilor UK față de UE. Ce spune Viktor Orban

Premierul David Cameron s-a întâlnit joi, la Budapesta, cu premierul maghiar Viktor Orban, în cadrul turneului în care încearcă să-i convingă pe colegii de Uniune să accepte ceea ce Marea Britanie numește ”reformarea UE”.

Primerul britanic propune ca cetăţenii Uniunii Europene care vin să lucreze în Marea Britanie să primească indemnizaţii sociale abia după patru ani, potrivit b1.ro.

Inițial, Orban s-a arătat revoltat de inițiativa lui Cameron, efirmând că ungurii „nu sunt imigranţi, ci cetăţeni ai Uniunii Europene care pot lucra liber în spaţiul comunitar”.

“Pentru noi este foarte important să nu fim considerați imigranți. Cuvintele contează aici… Vrem să fie foarte clar că noi nu suntem imigranți în Marea Britanie. Suntem cetățeni ai unui stat care aparține Uniunii Europene și care pot ocupa locuri de muncă oriunde în Uniunea Europeană…Nu vrem să mergem în Marea Britanie și să luăm ceva de la ei. Nu vrem să-i parazităm. Vrem să lucrăm acolo și cred că ungurii muncesc bine. Ei trebuie să fie respectați și să nu sufere discriminări”, a declarat Viktor Orban în conferința de presă ce a urmat întâlnirii cu Cameron.

„Ungaria este deschisă oricărei soluţii care să pună capăt abuzurilor cu indemnizaţiile sociale, dar cetăţenii ungari care lucrează în Marea Britanie nu trebuie discriminaţi”, a adăugat Orban.

Totodată, Viktor Orban a anunțat că statele din Grupul Vișegrad 4 (Ungaria, Cehia, Polonia și Slovacia) sunt deschise să negocieze cu Marea Britanie schimbarea regulilor de acordarea a beneficiilor sociale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *