Skip to content
Politică

Ungaria profită de criza refugiaților ca să ridice GARD la granița cu România

radioresita.ro
" "

Citiți mai jos în ce fel Ungaria profită de criza refugiaților ca să ridice un gard la granița cu vecinul de la est, România.

Presiunea asupra graniţelor europene cauzată de migraţia ilegală se menţine la cote înalte, iar Ungaria analizează posibilitatea instalării unui gard de-a lungul frontierei dintre Ungaria şi România (în lungime de 448 km), dacă va exista un nou val de imigranţi pe traseul Balcanilor de Vest, fiind deja în derulare consultări cu guvernul român, a declarat luni ministrul de Externe de la Budapesta, Peter Szijjarto, citat de Mediafax.

" "
" "

Amintim că Ungaria a construit deja un astfel de gard la granița cu Serbia și Croația, lung de 175, respectiv 348 de kilometri.

Peter Szijjarto a mai anunţat că numărul imigranţilor care au pătruns ilegal în România a crescut cu 70% în 2017 comparativ cu 2016, până la 1.054.

„Acordul semnat de către Uniunea Europeană cu Turcia privind migraţia este fragil. Deşi Bruxelles-ul i-a cerut preşedintelui Turciei să contribuie la securitatea pe continent, liderii UE continuă să critice Turcia. Situaţia politică din Macedonia este instabilă şi este greu de văzut dacă noua conducere a ţării va putea sau va dori să menţină măsurile pentru protejarea frontierelor”, a explicat Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe a criticat UE pentru că „a pus presiune” pe ţările care fie au rezolvat problema migraţiei prin implementarea unor măsuri de combatere a acesteia, fie au elaborat un concept pentru a le aborda.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *