Skip to content
Politică

Ungaria, reacție tranșantă după ce premierul a criticat apropierea de Rusia

După ce prim-ministrul Victor Ponta a declarat că apropierea Ungariei față de Rusia ar putea reprezenta un pericol pentru România, diplomația maghiară a reacționat.

Citește și Ponta trage un semnal de alarmă. Din ce motiv ar fi în pericol România

În acest context, diplomația maghiară îi transmite premierului Ponta că Ungaria a respectat mereu poziția comunității Europene referitor la sancțiunile împotriva Rusiei.

Citând date ale Eurostat, Ministerul de Externe ungar a mai precizat că, în pofida sancțiunilor și a embargoului, România a putut să-și sporească exporturile către Rusia cu 5%, potrivit Agerpres.

”Nu vreau să vorbesc despre un (stat) vecin, dar cred că poziția Ungariei față de Rusia nu este un motiv de îngrijorare doar pentru România, dar ar trebui ca această chestiune să fie discutată la nivel european”, a declarat prim-ministrul român.

Într-un interviu acordat în timpul campaniei electorale din noiembrie, Ponta a numit Ungaria „o mare amenințare pentru România și Europa”.

„Orice țară membră UE, indiferent de restricțiile economice, care rupe frontul solidarității este un mare pericol pentru toți ceilalți. Ideea este că eu îl văd ca pe un mare pericol pentru solidaritatea UE și NATO”, a declarat Victor Ponta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *