Skip to content
Europa

Ungaria relaxează restricţiile anti-COVID după ce a vaccinat 3,5 milioane de persoane

b1.ro

Ungaria a atins pragul de 3,5 milioane de persoane vaccinate, astfel că terasele pot fi redeschise începând de sâmbătă dimineaţă, a anunţat prim-ministrul ungar Viktor Orban.

Premierul a subliniat că la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri sau joi, ar putea fi atins şi pragul de 4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă că o gamă largă de servicii va fi accesibilă celor care pot dovedi cu un certificat faptul că sunt imunizaţi.

Pot fi redeschise teatrele, circul, sălile de fitness, patinoarele, grădinile zoologice, spa-uri şi piscinele, locurile de joacă în spaţiu închis şi parcurile de distracţii, spaţiile închise ale hotelurilor şi restaurantelor, totodată pot avea loc evenimente cu dans şi muzică, respectiv evenimente sportive, a enumerat Orbán, citat de MTI. Şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că activităţile din ţară vor fi reluate treptat, potrivit Agerpres.

Viktor Orban a vorbit şi despre faptul că tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-18 ani pot fi vaccinaţi cu serul Pfizer, astfel că acestora li se va rezerva o cantitate suficientă de vaccinuri de la acest producător. Deocamdată, Ungaria nu se angajează să vaccineze populaţia cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani, pentru acest lucru este nevoie de teste suplimentare, a adăugat premierul.

Orbán a explicat că pentru redeschiderea teraselor a fost nevoie de modificarea câtorva reguli, iar din moment ce acestea pot fi deschise până la ora 21:30, de sâmbătă, interdicţia de circulaţie pe timp de noapte va începe de la ora 23.

Viktor Orbán a subliniat că redeschiderea şcolilor a mers mai bine decât s-au aşteptat autorităţilor, prezenţa în sălile de clasă a copiilor a fost mult peste 50%. Potrivit lui Viktor Orbán, vocea antivacciniştilor este puternică, iar dintre ei face parte toată opoziţia, toată stânga. Premierul a subliniat că, în ciuda acestui fapt, toate vaccinurile sunt la fel de eficiente.

Întrucât în zilele următoare va sosi o cantitate mare de vaccinuri, este posibil ca până la jumătatea lunii mai să poată fi vaccinaţi toţi cei care s-au înregistrat. Atunci, cetăţenii maghiari vor putea veni din orice colţ al lumii pentru a fi vaccinaţi în Ungaria, a explicat Orbán.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *