Skip to content
Externe

Ungaria se declară învingătoare în valul 3 al pandemiei şi ridică aproape toate restricțiile weekendul acesta

Pixabay

​Ungaria va ridica cele mai multe dintre restricțiile contra Covid-19 ce mai sunt încă în vigoare imediat ce numărul celor vaccinați va atinge 5 milioane, adică în acest weekend, a declarat vineri premierul Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a spus la postul de radio de stat că măștile nu vor mai trebui purtate în public, în aer liber se vor putea aduna până la 500 de persoane, iar evenimentele în spații închise vor fi permise pentru persoane cu adeverințe de vaccinare.

Acest lucru înseamnă că am învins valul al treilea al pandemiei”, a declarat premierul ungar, adăugând că a venit timpul ”să spunem la revedere măștilor” în aer liber.

Ungaria este singura țară din UE ce a aprobat și folosit vaccinuri rusești și chinezești în cantități mari. Acest lucru i-a permis să atingă una dintre cele mai ridicate rate de inoculare din Uniunea Europeană, aproape 50% din populația sa de 10 milioane primind cel puțin o doză, scrie hotnews.ro.

Cele mai multe sectoare ale industriei serviciilor s-au redeschis deja, inclusiv hotelurile, restaurantele, spa-urile, teatrele, cinematografele și sălile de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *