Skip to content
Politică

Ungaria şi Olanda, la cuțite: maghiarii își retrag ambasadorul

TheBlueDiamondGallery.com

Ungaria şi Olanda au ajuns la cuțite: maghiarii își retrag ambasadorul din Regatul Țărilor de Jos.

Ungaria a luat decizia de a-l rechema pe András Kocsis, ambasadorul din Haga, după ce ambasadorul Olandei de la Budapesta, Gajus Scheltema, a comparat eforturile Ungariei de ”a-şi crea duşmani” cu practicile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează Deutsche Welle, preluată de Mediafax.

Comentariile ambasadorului Scheltema au iritat profund oficialităţile maghiare şi au făcut ca Budapesta să ia decizia retragerii ambasadorului său din Olanda.

Într-un interviu apărut într-o publicaţie din Ungaria, Gajus Scheltema a făcut o paralelă între nevoia constantă a prim-ministrului Viktor Orban de a-şi căuta duşmani şi practicile organizaţiei teroriste Stat Islamic. Ambasadorul olandez a dat exemplul opoziţiei Ungariei privind participarea la planul Uniunii Europene de relocare a solicitanţilor de azil. Scheltema şi-a exprimat îngrijorarea faţă de problemele de corupţie din Ungaria şi l-a criticat pe Viktor Orban pentru campania purtată împotriva lui George Soros.

Reacţia Guvernului maghiar nu a întârziat să apară. Ministrul de Externe, Peter Szijjarto, a anunţat că Ungaria îşi va retrage ambasadorul din Haga şi îi va interzice lui Scheltema dreptul de a intra în orice instituţie a statului maghiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *