Skip to content
Politică

Ungaria, soră cu România în discursul anti-Soros. Acuzaţiile lui V. Orban

http://blogs.ft.com
" "

Ungaria pare să fie soră cu România când vine vorba despre discursul anti-George Soros. Vedeţi mai jos ce acuzaţii i-a adus miliardarului american prim-ministrul de la Budapesta, Viktor Orbán.

Orban și-a susținut vineri discursul anual despre starea națiunii, în care l-a acuzat pe afaceristul american de origine maghiară şi evreiască George Soros că se amestecă în politica internă a Ungariei. În același context, Orban a criticat Berlinul și Bruxelles-ul pentru ideologia corectitudinii politice sancționată anul trecut la urme în SUA și Europa, scrie Agerpres, citând presa străină.

" "
" "

„Organizații internaționale încearcă să intervină în politicile Ungariei, în secret și cu bani din străinătate”, a spus Orban în discursul său televizat în direct și axat pe tema migrației. El a susținut că în spatele acestor organizații se află George Soros, care ar urmări, printre altele, ca „sute de mii de refugiați să intre” în Ungaria.

„Susținătorii ideilor liberale” controlează politica internațională și ei sunt cei care ‘determină imigranții să se îndrepte către Europa într-un număr „fără sfârșit”, a continuat premierul ungar, făcând referire direct la Germania, la administrația fostului președinte american Barack Obama și la oficialii de rang înalt din instituțiile Uniunii Europene.

Amintim că un asemenea discurs anti-Soros a fost folosit cu brio în campania parlamentară de către PRU (unul dintre sateliţii PSD-ului), iar luna trecută însuşi Liviu Dragnea l-a acuzat deschis pe George Soros că acesta şi fundaţiile lui „au finanţat răul”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *