Ungaria va elimina, în 2025, taxele pe profiturile excepționale impuse anumitor companii

Sursa foto: Pixabay

Guvernul ungar va elimina taxele pe profiturile excepționale impuse companiilor de telecomunicații și farmaceutice începând din 2025, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, potrivit postului de televiziune ATV, preluat de Reuters.

La începutul acestei săptămâni, Executivul de la Budapesta a majorat taxa pe bănci și a anunțat că taxele pe profiturile excepționale impuse băncilor și retailerilor vor fi prelungite și după 2024 dar în același timp a decis să elimine taxele pe profiturile excepționale impuse companiilor aeriene, scrie Agerpres.

„Taxele pe profiturile excepționale ale băncilor sunt justificate”, a declarat Marton Nagy, la un briefing de presă.

În 2022, Guvernul condus de premierul Viktor Orban a introdus taxe pe profiturile excepționale pentru o gamă largă de sectoare, inclusiv bănci, companii de asigurări, firme din energie, companii aeriene, de telecomunicații și farmaceutice, în încercarea de a a coperi golurile din buget. La acea dată, Executivul de la Budapesta informa că își propune să colecteze 800 de miliarde de forinți (2,2 miliarde de dolari) din aceste taxe pe „profiturile excepționale” ale firmelor, ceea ce a afectat cotația acțiunilor la bursa de la Budapesta și i-a îngrijorat pe investitori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: