Skip to content
Europa

Ungaria va redeschide școlile și grădinițele după vaccinarea în masă a profesorilor

csee-etuce.org
" "

Ungaria se pregătește să deschidă școlile și grădinițele după vacanța de sărbători, după o campanie de testare rapidă în masă care a durat două zile. Au fost testați angajații din școli și grădinițe, campania având drept obiectiv deschiderea în siguranță a unităților de învățământ.

Campania de testare a profesorilor și personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat prima dată testări în masă în noiembrie.

" "
" "

Testările s-au făcut pe bază de voluntariat și au fost gratuite. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre cele 99 de puncte organizate în Budapesta și în restul țării. La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din absolvenți de medicină și din studenți la medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României

Anchete voluntare și gratuite au putut fi efectuate în 99 de puncte de testare din toată țara. La această campanie au putut participa educatori și alți angajați ai unităților de învățământ înainte de începerea școlii. Potrivit B1.ro, programările au putut fi rezervate până miercuri, 30 decembrie, până la ora 12:00.

Guvernul Orban le cere celor interesați. UNu mai puțin de 263 de echipe de testare, formate din absolvenți de medicină de la birourile guvernamentale, studenți de licență în științe medicale și ale sănătății și personal din centrele raionale, efectuează sondajele la un total de 99 de locații din întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *