Skip to content
Politică

Unic candidat pentru șefia Tineretului PNL. Câte filiale are și cum se poziționează actualul lider EXCLUSIV

TNLAlbaIulia.ro

În cursa pentru șefia Tineretului Național Liberal a intrat un singur candidat până în prezent. Vedeți în cele ce urmează cum se poziționează față de el actualul lider al TNL, deputatul de Cluj Sorin Moldovan (foto stânga).

Parlamentarul a declarat sâmbătă seară pentru PSnews.ro că respectivul candidat unic este deputatul de Arad Glad Varga (foto dreapta). despre a cărui intenție de candidatură am scris deja la sfârșitul lunii august. Tot atunci, Varga ne-a expus principalele linii ale platformei sale pentru TNL (dând asigurări că are susținerea a peste 17 filiale), iar Moldovan a afirmat pentru PSnews.ro„este cazul să predea ștafeta”., dar nu a precizat ce favorit are.

DETALII AICI:Două nume noi, în cărți pentru șefia TNL: între transparență și muțenie EXCLUSIV

Tot sâmbătă seară, Sorin Moldovan a anunțat pentru PSnews.ro că îl va susține pe Glad Varga la Congresul TNL de pe 22 octombrie.

„Am avut ședința Colegiului Director TNL, la Școala Politică a Tineretului Național Liberal, ce are loc la Eforie Nord în perioada 7-10 septembrie, unde participă peste 400 de persoane. S a decis convocarea Congresului în 22 Octombrie, la Palatul Parlamentului. Până acum public (în ședință) și-a anunțat deputatul Glad Varga candidatura pentru funcția de președinte. (A rămas că vă zic după ce luăm deciziile la Colegiu.

Procedura a rămas în felul următor: pentru ca cineva să poată depune moțiune (adică să candideze la președinție), are nevoie de susținerea a minimum 10 organizații județene. Pe Glad Varga îl susțin peste 28. M-ați întrebat data trecută pe cine voi vota. Vă spun acum: pe Glad Varga, în primul rând, datorită experienței și vechimii lui în partid. Îl cunosc de foarte multă vreme: a fost secretarul meu general când eram președinte la organizația de studenți. Este practic un produs autentic al structurilor de tineret din partid. În al doilea rând, consider că moțiunea lui (pe care o va prezenta public în curând) este una reprezentativă pentru nevoile actuale ale TNL”, a afirmat Moldovan.

El a menționat că liderul de la seniori, Ludovic Orban, nu se amestecă în alegerile TNL.

„Domnul Orban chiar astăzi (sâmbătă – n.r.) a declarat în fata a peste 400 de tineri liberali că nu se amestecă în alegerile interne din TNL. Decizia de a alege conducerea centrală este strict a organizației”, a încheiat Sorin Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *