Uniformele ar putea deveni obligatorii în școli. Părinții sunt revoltați: „Ca nuca în perete”

Scoala
Sursa foto: Pixabay

Este revoltă în rândul părinților după ce Ministerul Educației a anunțat că uniformele ar putea deveni obligatorii în școli. Asociațiile de părinți spun că măsura ar putea crea haos și va adânci mai mult discriminarea în rândul elevilor.

Iuliana Constantinescu, președintele asociației de părinți de la Liceul Teoretic Lucian Blaga: Consider că nu este o măsură necesară. Obligativitatea purtării uniforme nu poate fi instituită. Știm cu toții că elevii au drepturi și că ei nu pot fi obligați să poarte uniforma și chiar dacă școlile obligă la un un anumit cod vestimentar, elevii nu pot fi sancționați pentru că nu respectă acel cod vestimentar. Iar propunerea legislativă, așa cum a fost formulată, este o obligativitate relativă, dacă pot să mă exprim așa, pentru că ar însemna ca doar școlile care își doresc pot impune purtarea acestei uniforme ca obligativitate.

În plus, mai e finanțarea despre care nu ni se spune în mod clar de unde ar trebui să vină, ci doar că anumite autorități locale sau centrale ar putea finanța cheltuielile cu aceste uniforme, doar pot, deci nu vor fi obligate să le și suporte.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: