Unii pensionari pot aștepta mai multe luni până vor primi pensia recalculată

Sursa foto: playtech.ro

Unii pensionari pot aștepta mai multe luni până vor primi pensia recalculată. Explicațiile șefei Casei de Pensii Iași.

Pensionarii care vor să li se recalculeze pensia trebuie să acorde o mare atenție documentelor pe care le depun la casa de pensii.

Conform noii Legi nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, dacă documente precum cererea de recalculare a pensiei sau adeverința de venit nu sunt corecte, termenul de soluționare a cererii, care în mod normal este de 45 de zile, se poate extinde până la 75 de zile.

Acest lucru înseamnă că, în loc să primească banii mai devreme, pensionarii ar putea aștepta cel puțin două luni pentru a beneficia de eventualele majorări la pensie. Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași, a explicat:

„Avem o noutate legată de termenul de soluționare a cererilor de recalculare. Pe lege este de 45 de zile, dar în anumite situații în care cererea persoanei mai trebuie completată, ori trebuie refăcută adeverința sau alte documente, noi putem prelungi prin lege acest termen de soluționare cu 30 de zile.Asta înseamnă că vom avea recalculări pe care le vom face în 75 de zile, dar motivate legal”, a precizat șefa CJP Iași.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: