Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă va fi repornită abia sâmbătă după amiază

Sursa foto: Wikipedia
Sursa foto: Wikipedia

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă va fi repornită pe 25 noiembrie, la cinci zile după ce a s-a oprit planificat, după cum arată datele de acum ale Transelectrica.

Graficul Transelectrica arată că Unitatea 2 va fi repornită în data de 25 noiembrie adică sămbătă, la ora 15.30. Unitatea 2 a fost oprită controlat luni după amiază.

“Oprirea controlată este necesară pentru efectuarea unor lucrări de remediere a unui echipament inaccesibil cu reactorul în funcțiune”, a informat Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă. “Remediere ventilatoare circuit răcire cheson beton” este și cauza care apare pe site-ul Transelectrica.

Unitatea 2 a centralei nucleare a fost oprită la doar două zile după ce, pe fondul vântului puternic din zona Dobrogei, sâmbăt la ora 18.21, Unitatea 1 s-a dezincronizat de la Sistemul Energetic Național, “declanșare intempestivă”, motivul fiind “condiții meteo defavorabile în rețea”. Transelectrica nu a oferit informații despre posibile avarii la rețeaua sa în acea zi în care vântul care a bătut și cu peste 100 km/h a afectat 99 de linii de medie tensiune operate de Rețele Electrice Dobrogea. Unitatea 1 a fost resincronizată cu SEN duminică după amiază, iar luni după amiază a fost oprită controlat Unitatea 2.

Lipsa unei unități nucleare de 700 MW, coroborată și cu aportul redus al eneergiei eoliene, face ca importurile de energie să crească, chiar și în condițiile consumului destul de redus. Astfel, la momentul redactării acestei știri, importurile de energie electrică erau la un nivel de 1.600 MW

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: