Unitatea medicală, dotată anul viitor cu un aparat de tip IRM 3 Tesla

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara are o echipă de radiologi dedicaţi şi tehnologie de vârf pentru a oferi cele mai precise imagini medicale. Este vorba de două aparate de tip CT, un RMN, un aparat DEXA, un mamograf, un PET-CT, dar şi mai multe echipamente pentru realizarea de ecografii, inclusiv dispozitive radiografice mobile pentru investigaţii la patul pacienţilor.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, de anul viitor, Centrul de Excelenţă în Radiologie şi Imagistică din cadrul spitalului va fi dotat cu un aparat de tip IRM 3 Tesla, primul din zona de vest a ţării.

”Radiologia sau imagistica medicală înseamnă mult mai mult decât imagini obţinute cu ajutorul razelor X sau a câmpului magnetic ori ultrasunetului. Radiologia este o fereastră către diagnosticarea şi managementul bolilor. Detecţia precoce, intervenţii chirurgicale mai puţine şi evaluarea atentă a răspunsului la tratamente inovative. Toate acestea însemnă, de fapt, imagistică medicală. Este foarte greu să ne imaginăm medicina modernă fără imagistică medicală”, transmite conf.dr. Diana Manolescu – medic primar radiologie si imagistică medicală în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: