Uniunea Europeană s-a angajat să relocheze peste 60.000 de refugiaţi în perioada 2024-2025

Refugiați ucraineni
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / CASIAN MITU

Uniunea Europeană s-a angajat să relocheze aproape 61.000 de refugiaţi în ţările sale membre în următorii doi ani, a anunţat joi comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, relatează AFP.

„Din 2015, am oferit protecţie pentru 175.000 de persoane prin programe de relocare şi admitere umanitară”, a declarat Ylva Johansson în cadrul unei conferinţe de presă, în marja Forumului Global pentru Refugiaţi de la Geneva.

„Sunt încântată să anunţ că pentru 2024 şi 2025, 14 state membre s-au angajat să relocheze şi să admită din motive umanitare peste 60.000 de persoane, de fapt aproape 61.000”, a adăugat ea, dintre care 31.000 prin programele de relocare ale Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Ea a spus că aceasta a reprezentat o uşoară creştere faţă de anii precedenţi, însă nu a oferit detalii despre cele 14 ţări.

Programele de relocare ale UNHCR le permit refugiaţilor care şi-au găsit refugiu într-o primă ţară să se stabilească într-o altă ţară care a fost de acord să le ofere protecţie internaţională şi, în cele din urmă, reşedinţă permanentă.

Ylva Johansson a afirmat că în ultimii trei ani ţările membre au acordat protecţie pentru aproximativ un milion de persoane, ceea ce înseamnă că „UE găzduieşte în prezent 20% dintre refugiaţii la nivel mondial”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL