Skip to content
Politică

Uniunea Națională a Studenților din România, scrisoare deschisă către premier

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) solicită Guvernului investiții mai mari în învățământul superior, precum și creșterea cu 25% a burselor sociale și de merit.

UNSR a transmis prim-ministrului Victor Viorel Ponta o scrisoare deschisă prin care solicită Guvernului pe care îl conduce investiții importante în sistemul de învățământ superior, creșterea cu 25% a burselor sociale și de merit, dar și a subvenției pentru căminele și cantinele studențești (subvenție nemodificată de peste 5 ani, în pofida creșterii costurilor utilităților), precum și demararea unui proces de construcție de noi cămine, în vederea reducerii deficitului de locuri de cazare„, se arată într-un comunicat al UNSR, informează agerpres.ro.

UNSR subliniază totodată importanța reformei în Educație. „Un procent mai mare din PIB pentru Educație a fost solicitat în repetate rânduri atât de către reprezentanți ai studenților, cât și de reprezentanți ai elevilor și alți actori majori ai Educației, o atenție sporită acordată sistemului educațional a fost și ea solicitată an de an, o reformă a Educației își face din ce în ce mai cunoscută nevoia în rândul a tot mai multe persoane și cu toate acestea lucrurile stagnează în acest sector atât de important pentru o națiune, în ciuda promisiunilor și preocupărilor declarate ale multora„, se arată în comunicat.

Potrivit scrisorii deschise a UNSR, în anul academic 2013-2014, Institutului Național de Statistică oferea date ce precizau că în primii doi ani de studiu 20.000 de studenți au abandonat universitățile. UNSR reamintește că printre obiectivele educaționale ale Strategiei Europa 2020 se află reducerea ratei abandonului școlar sub 10% și creșterea procentului de tineri absolvenți de studii superioare (terțiare sau echivalente) la peste 40% până în 2020. Studenții susțin că o măsură de folos în acest sens este facilitarea accesului populației la învățământul superior prin investiții durabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *