Skip to content
Politică

Uniunea PNL-UNPR, o utopie? Ce spun surse din partid

Scandalul generat în ultimele săptămâni legat de intenţia liberalilor de a fuziona cu un partid de stânga îşi va găsi o finalitate luni, când liberalii trebuie să anunţe oficial ce variantă aleg.

PNL ar putea decide să meargă singur la alegerile parlamentare, au declarat, duminică, surse din PNL, afirmând că în şedinţa BPN de luni, liderii PNL nu le vor propune colegilor o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi acestea ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie.

”Liderii PNL nu vor propune colegilor din BPN, în şedinţa de luni, o alianţă sau o fuziune cu UNPR şi PSRO, deşi atât UNPR, cât şi PSRO ar fi fost de acord cu fuziunea prin absorbţie cu PNL, în schimbul unor locuri pe listele pentru alegerile parlamentare”, au declarat duminică surse din PNL, potrivit mediafax.ro.

‘PNL, cel mai probabil, va decide să meargă singur în alegerile parlamentare pentru că mizează pe un scor politic bun care să îi asigure formarea unei majorităţi parlamentare în jurul propunerii de prim-ministru pe care o va face partidul”, au mai precizat aceleaşi surse.

Biroul Politic Naţional al PNL are loc luni la ora 13. UNPR a pierdut în ultima săptămână 15 parlamentari, printre care şi preşedintele fondator Gabriel Oprea, care şi-a dat vineri demisia din partid şi a anunţat că se retrage din politică după ce îşi încheie mandatul de senator. Cei mai mulţi dintre cei 15 au ales PSD.

1 comentariu la “Uniunea PNL-UNPR, o utopie? Ce spun surse din partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *