Skip to content
Politică

Universitate de prestigiu din România, aspru criticată în presa străină

www.ziare.com

O universitate de prestigiu din România este aspru criticată în presa străină.

Astfel, jurnaliștii  de la postul de televiziune France 2 fac acuzaţii grave la adresa Facultăţii de Medicină din Cluj și spun că studenții francezi care învaţă la noi ar fi slab pregătiți și odată întorşi în ţara lor nu ar face faţă. În plus, spun francezii şi admiterea este extrem de uşoară aşa că oricine are succes aici.

Studenții francezi văd România ca pe o doua șansa, conform reportejului France 2, deoarece la ei acasă examenul de admitere este foarte dur și doar 10% reușesc să îl treacă. În schimb, în România sunt admiși doar pe baza diplomei de bacalaureat și plătesc 5.000 de euro.

Jurnaliștii francezi ridică problema lipsei de pregătire a viitorilor doctori precizând că 8 absolvenți de medicină au fost apoi suspendați pentru incompetență. Dintre aceștia 6 veneau de la Cluj: 3 stagiari români și 3 francezi.

Profesorii de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj contrazic însă cu tărie acest material al jurnaliștilor francezi afirmând că există un număr mare de absolvenți care lucrează cu succes în străinătate.

„Ca să putem judeca trebuie să punem în cântar nu numai ce le-am oferit noi, ci ce au fost ei dispuși să asimileze din ce le-am oferit noi. Pentru că atâta timp un român care s-a format să fie educat în sistemul clujean, sau românesc, ajunge în străinătate și este primit cu brațele deschise și mai apoi lăudat”, a afirmat prof. Alexandru Georgescu, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică la Spitalul de Recuperare Cluj, conform stirileprotv.ro.

Cei din conducerea Universității de Medicină și Farmacie din Cluj au declarat că abia marți se vor reuni și vor stabili de măsuri ar trebui luate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *