Skip to content
Politică

Universitatea București: Guvernul României a abandonat contractul social cu românii!

Wikipedia

Universitatea București intervine în scandalul provocat de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta în regim de urgență Ordonanța de modificare a Codului Penal.

Astfel, mai mulți profesori universitari, membri ai comunității academice a Universității din București, au lansat miercuri un apel public către instituțiile statului, solicitând apărarea statului de drept în România.

Guvernul României a abandonat (…) contractul social cu românii. La adăpostul întunericului și al minciunilor, în dispreț total față de încrederea cu care a fost învestit de milioane de români, Guvernul României a legalizat furtul, necinstea, ilegalitatea„, spun semnatarii scrisorii.

„Cabinetul Grindeanu ne-a transmis ieri mesajul că munca onestă și respectarea legii sunt pentru cei mai puțin norocoși, iar furtul și disprețul față de legile care guvernează ordinea socială sunt privilegiul celor aleși„, se arată în document.

„Reprezentanții comuniății academice a Universității din București condamnă public deciziile luate de Guvern împotriva statului de drept și solicită intervenția instituțiilor abilitate ale statului pentru stoparea intrării în vigoare ale ordonanței menționate„, mai spun autorii, conform Hotnews.

Semnatarii apelului sunt prof. dr. Mircea Dumitru- Rector al Universității din București, prof. dr. Marian Preda- Președinte al Senatului, prof. dr. Romiță Iucu- Prorector, prof. dr. Magdalena Platiș- Prorector, prof. dr. Laurențiu Leuștean- Prorector, prof. dr. Liviu Papadima- Prorector, conf. dr. Constantin Mihailciuc- Prorector, prof. dr. Laurențiu Vlad- Prorector, Prof. dr. Bogdan Murgescu- Director CSUD, Academician Marius Andruh- profesor al Universității din București.

Autorii precizează că lista rămâne deschisă, iar cei care doresc să se alăture demersului ne pot scrie la adresa de e-mail:  [email protected], urmand ca lista sa fie updatata periodic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *