Universitatea București i-a retras postum titlul de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Ceaușescu

Sursa: Facebook

Senatul Universității București a decis să retragă titlul de Doctor Honoris Causa acordat în anul 1973 lui Nicolae Ceaușescu, a anunțat decanul Facultății de Științe Politice Cristian Preda, printr-o postarae pe o rețea socială.

Decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București (FSPUB), Cristian Preda, a anunțat că Senatul UB a decis să retragă titlul de Doctor Honoris Causa acordat în anul 1973 lui Nicolae Ceaușescu.

„Senatul UB a votat propunerea mea de a-i retrage titlul de doctor honoris causa lui Nicolae Ceaușescu, pe care Universitatea i-l acordase în 1973”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

Potrivit unui comunicat al Univesității București, „Senatul Universității din București (UB) a decis, de jure, în ședința de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din București lui Nicolae Ceaușescu”.

Sursa citată precizează că această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deși nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: