Skip to content
Politică

Universitatea București, replică tranșantă către Ponta

Universitatea București îi dă replica fostul premier Victor Ponta.

Astfel, reprezentanții Universității susțin că afirmatiile lui Victor Ponta la adresa Universitatii din Bucuresti sunt „nefondate” si „denigratoare”.

Potrivit acestora, solicitarea de retragere si de anulare a titlului si a diplomei de doctor in cazul fostului premier este fireasca si se sprijina pe dovezi.

„In Consiliul de Administratie din data de 2 martie s-a discutat, intre altele, postarea pe pagina de Facebook a dlui Victor Viorel Ponta a unor remarci denigratoare la adresa conducerii Universitatii din Bucuresti, preluate si difuzate in mass-media.

Privitor la aceasta chestiune, Universitatea din Bucuresti face urmatoarele precizari: afirmatia dlui Victor Ponta ca in mandatul 2012 – 2016, ca si ulterior, Universitatea din Bucuresti ar fi avut o conducere ‘securista’ este calomnioasa. Falsitatea acestei afirmatii poate fi dovedita fie si numai prin accesarea, pe site-ul UB, a certificatelor CNSAS eliberate pentru membrii conducerii institutiei”, se arata intr-un comunicat al UB.

Universitatea Bucuresti incearca a treia oara sa obtina retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta

Reprezentantii Universitatii considera „la fel de nefondata” si afirmatia ca echipa manageriala a UB a fost impusa de catre presedintele in exercitiu in 2012, Traian Basescu.

„Decizia Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti referitoare la plagiatul din teza de doctorat a dlui Victor Ponta a fost transanta si lipsita de echivoc, bazata pe identificarea unui larg material probatoriu. Solicitarea de retragere si de anulare a titlului si a diplomei obtinute in mod fraudulos de catre dl Victor Ponta este fireasca si se sprijina pe dovezi incontestabile.

Rezultatele analizei efectuate de catre Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti pot fi in continuare consultate pe site-ul institutiei, la adresa aceasta”, informeaza comunicatul citat, potrivit ziare.com.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *