Skip to content
Sport

Universitatea Craiova a solicitat control antidoping la toate meciurile pe care le mai dispută în acest play-off

Facebook - Universitatea Craiova

Universitatea Craiova vrea ca la toate meciurile pe care le mai dispută până la finalul campionatului să existe control antidoping. Până acum, vicecampioana solicitase să fie testaţi jucători numai la finalul derby-urilor cu FCSB şi CFR Cluj, controlul fiind atât de urină, cât şi de sânge, iar acesta nu s-a limitat la testul de a finalul partidelor, ci şi la ciclul de pregătire al acestor partide.

Cu şapte etape rămase de disputat din play-off, Universitatea Craiova este la 5 puncte de liderul FCSB şi la 4 puncte de CFR Cluj şi mai are de jucat de două ori cu FCSB, prima dispută fiind programată joi, de la ora 19.45, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

La precedenta partidă Craiova – FCSB, au fost testaţi Andrei Miron, Darius Olaru, Olimpiu Moruțan, Dan Nistor, Bogdan Vătăjelu și Marius Constantin, iar rezultatele testelor vor fi aflate abia la finalul stagiunii.

Universitatea Craiova a solicitat control antidoping la toate meciurile pe care le mai dispută în acest play-off

„Dintre meciurile rămase în acest sezon de Liga 1, pentru că nu punem și Cupa României, noi vom cere antidoping la cel puțin 4 dintre ele, adică 30%. Nu suspicionăm pe nimeni. Am cerut inclusiv la ANAD să facă controale și în afara competiției. Dacă se vor conforma sau nu, vom vedea, dar nu am cerut specific la X, Y sau Z. Noi am cerut control antidoping complet, habar n-aveam că înainte să făceau doar din urină” declara Mihai Rotaru, finanţatorul grupării din Bănie.

„În 2017, în sportul românesc, deci nu neapărat la fotbal, cluburile au făcut 12 comenzi pentru teste de urină. Iar în anii 2018, 2019 şi 2020 nicio solicitare! În 2021, Universitatea Craiova a cerut acum, când solicitarea a venit şi pentru sânge. Am mai spus, dacă se analizează doar pentru urină, costă 1.611 lei. Acum s-au cerut teste pentru urină şi pentru sânge, iar suma exactă e 4.850 de lei pentru un jucător, deci aproape 6.000 de euro în total pentru cei şase jucători” spunea Cristian Balaj, preşedintele ANAD, la Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *