Skip to content
Social Știri

Studenţii de la Informatică se vor pregăti încă din primul an pentru domenii precum inteligenţă artificială şi machine learning

Ziarul Financiar

Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de matematică-informatică: Anul I de facultate va fi mai orientat spre practică şi mai apropiat de înţelegerea studenţilor, iar aspectele mai abstracte şi mai teoretice ale informaticii vor fi introduse treptat.

Conducerea Facultăţii de matematică-informatică a decis ca primul limbaj de progamare învăţat de studenţii de la speciali­za­rea Informatică să fie Python – con­siderat de nivel înalt şi care este folosit la dezvoltarea tehnologiilor viitorului, precum inteligenţa artificială sau machine learning – în loc de C – un limbaj low-level, mai greu de învăţat şi mai apropiat de zona de arhitectură a sistemelor informatice.

„Am luat decizia ca începând din anul uni­versitar 2019-2020 pri­mul limbaj de pro­gra­mare studiat de studenţii de la specializarea Infor­matică să fie Python şi nu C, ca până acum. Am urmat o tendinţă care există şi la universităţile de top din SUA şi din Anglia, de inversare a paradigmei de învăţare. Astfel, anul I de facultate va fi mai orientat spre practică şi mai apropiat de înţe­legerea studen­ţilor, iar aspectele mai ab­stracte şi mai teoretice ale infor­maticii vor fi introduse treptat, pe măsură ce studenţii vor înţelege nece­sitatea şi utilitatea lor“, a explicat Radu Gramatovici, decanul Facultăţii de matematică – informatică din cadrul Universităţii din Bucureşti, scrie zf.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *