Skip to content
Educație

Universitatea ”Ovidius” din Constanța trece la cursurile online, până pe 22 martie

Facebook/universitateaovidius Facebook/universitateaovidius

Universitatea „Ovidius” din Constanța arată într-un comunicat de presă că a dispus limitarea temporară, în perioada 11 -22 marite , a activităților didactice față în față.

Studenții de la programele cu frecvență vor utiliza platforma de E-learning a universității, platformă pe care le vor fi transmise materialelor didactice în format electronic și prin care vor păstra dialogul cu profesorii.

Senatul Universităţii Ovidius a decis trecerea progresivă a activităţilor didactice în mediul online, începând de miercuri, în cadrul unui set de măsuri pentru protejarea de COVID-19 a studenţilor şi personalului didactic, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele senatului, Dan Iliescu.

Potrivit sursei citate, în următoarele trei zile, facultăţile vor implementa procedurile de trecere la mediul de predare virtual, studenţii tuturor facultăţilor din cadrul programelor cu frecvenţă urmând să înceapă utilizarea platformei de E-learning, a programelor ID-IFR similare, prin acest sistem urmând să fie realizată şi transmiterea materialelor didactice în format electronic, prin mijloace digitale de comunicare, precum şi păstrarea dialogului profesor-student.

„Conform deciziei Senatului Universităţii Ovidius, acest plan de măsuri este valabil până pe 22 martie şi tot pentru această perioadă s-a decis să nu fie cuantificate absenţele la activităţile didactice „faţă în faţă”, urmând ca în funcţie de evoluţia fenomenului viral COVID-19, să ne adaptăm activitatea academică”, a precizat Dan Iliescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *