Universitățile românești preferate de studenții internaționali. S-au analizat peste 8.500, din toată lumea

Sursă foto: ASE Bucuresti

Clasamentul întocmit de platforma Study Abroad Aide care ajută tineri de pe tot globul să-și aleagă universitatea din străinătate care se potrivește cel mai bine nevoilor lor a analizat 8.536 de universități din toată lumea, cu aproape 500 mai multe decât la ediția precedentă. În acest clasament, trei universități din România se clasează în primele 1.000 locuri, iar alte 70 au fost de asemenea luate în calcul ca fiind o variantă pentru studenții străini și apar în acest clasament.

Reputația academică (se colectează clasamentele mondiale ale fiecărei universități de la organisme de clasificare a instituțiilor bine-cunoscute și credibile, precum Times Higher Education World University Rankings, QS World University Rankings și US News & World Report Best Colleges) și corpul studențesc internațional sunt două dintre condițiile principale luate în calcul la întocmirea clasamentului general.

Persoanele interesate pot de asemenea consulta pe platforma Study Abroad Aide și clasamentul „Universități cu cea mai bună valoare” (universitățile cu taxe de școlarizare accesibile și reputație academică excelentă).

În clasamentul global, Universitatea din București ocupă în cea mai recentă ediție a clasamentului locul 857, fiind urmată de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (locul 863) și Academia de Studii Economice București – locul 948. Într-un top 10 universități românești care apar în acest clasament global mai figurează: locul 1.190 – Universitatea POLITEHNICA din București; Universitatea Dunărea de Jos din Galati – 1.235; Universitatea Alexandru Ioan Cuza – 1.344; Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – 1.431; Universitatea Transilvania din Brasov – 1.444; Universitatea de Vest din Timisoara – 1.473; Universitatea Politehnica din Timisoara – 1.725.

Clasamentul complet al universităților din România îl puteți consulta AICI.

Academia de Studii Economice din București se situează pe locul 3 în România, conform clasamentului internațional Study Abroad Aide’s World University Rankings, ediția 2025, și, așa cum arătam mai sus, pe poziția 948 din cele 8.536 de universități evaluate la nivel global. În clasamentul întocmit conform criteriului „Cea mai bună valoare 2024 pentru studenții internaționali”, ASE București ocupă primul loc între universitățile din România (și locul 550 în clasamentul global), fiind urmată de Universitatea POLITEHNICA din București (1.023) și Universitatea Babeș-Bolyai (1.109).

Eforturile susținute ale Academiei de Studii Economice din București pentru facilitarea integrării și promovarea unui mediu academic favorabil studenţilor internaționali sunt recunoscute de acest clasament, dat publicității recent. (…) În acest clasament, România se remarcă prin prezența unui număr de 73 de instituții de învățământ superior, nouă dintre acestea fiind membre ale Consorțiului Universitaria: Universitatea din București, Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanța. Poziția pe care universitatea noastră o ocupă în clasament dovedește consolidarea prestigiului internațional al ASE și recunoașterea eforturilor semnificative ale instituției pentru armonizarea performanțelor universitare cu standardele de predare și de cercetare de la nivelul celor mai cotate universități din lume”, transmit reprezentanții ASE București.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: