Skip to content
Politică

UNPR ocupă prima poziție pe buletinele de vot în Sălaj

UNPR ocupă prima poziție pe buletinele de vot în Sălaj la alegerile loacle din 5 iunie. Celelalte şase partide sunt puse în următoarea ordine: PSD, UDMR, PNL, ALDE, PMP şi PPMT, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj, Dana Maria Puiu, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ordinea pe buletinele de vot a fost stabilită prin tragere la sorţi, după rămânerea definitivă a candidaturilor celor şapte formaţiuni politice.

Mai întâi a fost trasă la sorţi ordinea partidelor parlamentare – UNPR, PSD, UDMR, PNL, ALDE, iar apoi buletinele au fost completate cu PMP şi PPMT.

Dana Maria Puiu a spus că BEJ Sălaj a aprobat structura buletinului de vot pentru Consiliul Judeţean, care se află la tipar la o firmă din Oradea.

Prezent la conferinţa de presă, prefectul Marin Niţu a menţionat că pentru tipărirea buletinelor vor fi utilizate 16 tone de hârtie, preţul total fiind de 72.092 lei.

Bugetul total alocat Instituţiei Prefectului pentru organizarea alegerilor în Sălaj este de 3.349.000 lei, din care 2.927.000 lei revin cheltuielilor de personal.

În Sălaj au fost delimitate 61 de circumscripţii electorale şi un număr de 321 secţii de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *