Skip to content
Politică

UNPR strânge cu ușa PSD. Condiția impusă pentru rămânerea la guvernare

Uniunea Națională pentru Progresul României, unul dintre aliații-cheie ai PSD pentru asigurarea majorității parlamentare, a anunțat azi printr-o conferință de presă că dorește taxarea marilor averi.

Anuntul a fost facut de liderul UNPR, Gabriel Oprea. Este vorba de o supra-taxă pentru averi de peste 450.000 de euro.

În cadrul conferinței de presă, liderii partidului, printre care Gabriel Oprea, Neculai Onțanu sau Eugen Nicolicea au explicat necesitatea adoptării legii.

„O asemenea lege de taxare a marilor averi, daca exista soldiaritate si moralitate, ar trebui promovata de partidele de dreapta. Pe plan mondial exista sub o forma sau alta acte normative care reglementeaza acest domeniu. Pentru a realiza profit si dezvoltare trebuie sa investesti in consum. Taxarea marilor averi poate asigura resurse importante care ar asigura dezvoltarea si investițiile in invatamant, social, educatie si cultura. Vom sustine acest punct de vedere si in Parlament, avem o majoritate care ne poate ajuta la trecerea legii”, a spus Neculai Onțanu.

Reamintim că la data de 22 mai 2012, proiectul de lege initiat de UNPR referitor la instituirea unei taxe de solidaritate din impozitarea averilor mari a fost respins de Camera Deputatilor deoarece nu a intrunit numarul necesar de voturi, 106 de deputati votand „pentru”, 101 „impotriva”, iar 20 s-au abtinut.

1 comentariu la “UNPR strânge cu ușa PSD. Condiția impusă pentru rămânerea la guvernare

  1. Impozit pt averi ilicite!! Impozit la hoti!!! Buna gluma,fratilor. V ati imbogatit din hotii,iar acum vreti sa va impozitati hotiile??!! Ha,ha,ha!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *