Skip to content
Politică

UNPR : „Vrem să continuăm guvernarea cu Victor Ponta”

În contextul anchetei penale care îl vizează pe Premierul României, Victor Ponta, Uniunea Națională pentru Progresul României a reacționat spunând că o criză politică poate afecta grav interesul național și subliniază că opţiunea Uniunii „a fost şi rămâne aceea de a continua guvernarea şi parteneriatul politic corect atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis„.

În actualul context politic şi de securitate din regiunea Mării Negre, Uniunea Naţională pentru Progresul României consideră că o criză politică poate periclita în mod grav interesul naţional al ţării noastre şi îşi reafirmă dorinţa de a acţiona în interesul asigurării stabilităţii guvernamentale. România are nevoie de continuitate în actul de guvernare, pentru a merge mai departe pe drumul de dezvoltare economică şi de creştere a nivelului de trai pe care s-a înscris în ultimii trei ani. Considerăm că este absolut necesar ca România să rămână stabilă politic, aceasta fiind condiţia esenţială a bunăstării pentru toţi cetăţenii. Iar pentru aceasta este nevoie de o guvernare stabilă, care să răspundă în mod adecvat aşteptărilor cetăţenilor privind creşterea nivelului de trai şi modernizare a României„, e arată într-un comunicat de presă al UNPR, informează b1.ro

Potrivit UNPR, rezultatele guvernării sunt bune, recunoscute de partenerii instituţionali din ţară şi din afară şi demonstrate prin cei mai recenţi indicatori economici. „Aşadar, opţiunea noastră a fost şi rămâne aceea de a continua guvernarea şi parteneriatul politic corect atât cu premierul Victor Ponta, cât şi cu preşedintele Klaus Iohannis, în special în privinţa proiectelor ce ţin de siguranţa naţională şi de politică externă„, se mai precizează în comunicat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *