Unu din 10 republicani afirmă că este mai puţin probabil să voteze pentru Trump după verdictul de vinovăţie

Donald Trump
Sursă foto: X

Zece la sută dintre alegătorii înregistraţi republicani spun că este mai puţin probabil să voteze pentru Donald Trump, în urma condamnării sale ca pentru falsificarea documentelor contabile cu scopul de a acoperi o plată în bani tăcută către vedeta porno Stormy Daniels, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos, care s-a încheiat vineri.

Sondajul de două zile, realizat în câteva ore după condamnarea candidatului republican la preşedinţie de către un juriu din Manhattan, joi, a mai constatat că 56% dintre alegătorii înregistraţi republicani au declarat că acest caz nu va avea niciun efect asupra votului lor şi 35% au spus că mai degrabă l-ar sprijini pe Trump, care a susţinut că acuzaţiile împotriva sa sunt motivate politic şi a promis că va face apel. Potenţiala pierdere a unei zecimi dintre alegătorii partidului său este mai semnificativă pentru Trump decât sprijinul mai puternic a mai mult de o treime dintre republicani, deoarece mulţi dintre aceştia din urmă ar putea vota pentru el, indiferent de condamnare.

Dintre alegătorii înregistraţi independenţi, 25% au spus că condamnarea lui Trump a făcut mai puţin probabil să-l susţină în noiembrie, în comparaţie cu 18% care au spus că sunt mai degrabă dispuşi să-l susţină şi 56% care au spus că această condamnare nu va avea niciun impact asupra deciziei lor. Verdictul ar putea zgudui cursa dintre Trump, care a fost preşedintele SUA în perioada 2017-2021, şi preşedintele democrat Joe Biden înaintea alegerilor din 5 noiembrie. Alegerile prezidenţiale din SUA sunt de obicei decise cu marje mici în câteva state competitive, ceea ce înseamnă că chiar şi un număr mic de alegători care abandonează candidaţii poate avea un impact mare.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: