Skip to content
Politică

EXCLUSIV AUDIO – Unui lider PNL îi cedează nervii după scorul slab obținut la alegerile prezidențiale

Victor Ponta, candidatul PSD la alegerile prezidentiale, a castigat primul tur de scrutin cu peste 40% din voturi, urmat pe locul secund de candidatul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, care ar fi obtinut circa 30%.

Dacă PSD pare a fi mulțumit de rezultatul obținut în turul I, în ACL lucrurile nu stau deloc roz, iar liderii PDL cer sancționarea președinților de filială PNL unde au fost înregistrate cele mai slabe rezultate pentru că, spun aceștia, liberalii ”au aruncat în aer” toată munca democrat-liberalilor.

În acest context, reporterii PSnews.ro l-au contactat pe președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, acolo unde Klaus Iohannis a obținut unul dintre cele mai slabe scoruri din țară – 18,94%, pentru a afla cum s-a ajuns la un scor atât de slab, dar și dacă se așteaptă la sancțiuni din partea partidului.

Răspunsurile vicepreședintelui PNL sunt absolut surprinzătoare. Acesta îi jignește pe toți cei care au votat cu principalul contracandidat al lui Iohannis, adică 60% din cei care și-au exercitat votul duminică în Olt, iar când a fost întrebat de reporterul PSnews.ro dacă se așteaptă la vreo sancțiune din partea partidului, fostul ministru al Culturii a preferat să închidă brusc telefonul.

Astfel, după discuția purtată cu președintele PNL Olt nu putem decât să tragem o concluzie: liderilor PNL cu rezultate dezastruoase în turul I le cedează nervii și vor fi, cel mai probabil, sancționați de liderii ACL.

Redăm integral discuția purtată de reporterul PSnews.ro cu președintele PNL Olt, Gigel Știrbu, pentru a arătat opiniei publice care este starea de spirit în PNL.

Reporter: La dvs în Olt a fost un scor slab. Nici măcar 20%.

Gigel Știrbu: Oltenii au ales sărăcia, minciuna, impostura, lupta împotriva justiției.

Reporter: Domnul Iohannis nu a trecut în campanie pe la Olt?

Gigel Știrbu: Ba da. A trecut. Dar încă o dată: dacă m-ați sunat ca să îl înjurați pe Iohannis nu v-ați găsit omul. Eu vă spun că oltenii au ales minciuna, sărăcia, impostura și corupția PSD. Încă o dată repet. Eu știu de ce m-ați sunat. Dacă nu înțelegeți ce v-am spus, eu vă închid telefonul.

Reporter: Am înțeles, doar că mi se pare puțin jignitor.

Gigel Știrbu: De ce? Oltenii au ales PSD care, în concepția mea, înseamnă sărăcie. Pentru că nu știu dacă dvs știți doamnă sau domnișoară că Oltul este unul dintre cele mai sărace județe din România. Oltul de 25 de ani este condus de PSD. De asta spun că au ales sărăcia. S-a văzut foarte clar în mediul urban, în marea lor majoritatea față de altă dată, au ales Klaus Iohannis. Au fost procente mult mai mari decât în mediul rural, unde oamenii trăiesc din ajutoare sociale pentru că PSD asta urmărește: să sărăcească populația și să facă în așa fel încât să fie dependentă de ajutoarele sociale date de stat.

Reporter: Credeți că le-au dat pomeni electorale?

Gigel Știrbu: Bineînțeles. S-au dat și bani în județul Olt. Am făcut raportări și la Biroul Electoral Județean, am făcut și plângeri penale, am sunat și la 112. Majoritatea cârciumilor din proximitatea secțiilor de votare au comercializat băuturi alcoolice în ziua votului. Pe lângă asta membri PSD îi luau pe cei prezenți în aceste locații și abordau oameni cărora le dădeau bani. Repet: am făcut plângeri penale, raportări la 112. Am făcut ceea ce trebuia să facem din punct de vedere legal.

Reporter: Nu puteați să vă bateți cu ei…

Gigel Știrbu: Ba da. Ne-am bătut pentru că un vot în Oltenia se ia mult mai greu decât în altă parte a țării pentru că oamenii au fost aduși într-un stadiu de sărăcie nemaiîntâlnit. Aceasta este politica PSD de a-i face dependenți de ajutoarele sociale. Pe de altă parte instituțiile statului s-au implicat activ în campanie. Toți directorii de deconcentrate din județul Olt, începând cu Finanțele Publice, au fost implicați efectiv în campania electorală amenințând oamenii de afaceri, amenințând interprinzătorii privați că dacă nu se aliniază alături de membri PSD vor avea de suferit. Există cazuri în județul Olt unde oameni care au mici interprinderi private au fost amendați cu sume exorbitante din cauza faptului că erau membri al altor partide politice.

Reporter: Dvs. riscați ceva sancțiuni de la partid?

Gigel Știrbu: Ce sancțiuni? Am o rugăminte. Nu-mi purtați dvs de griji.

Reporter: Nu vă port de griji, doar vă întrebam…

Gigel Știrbu: Spuneți-le celor care v-au pus să mă sunați să nu-mi poarte nimeni de griji.

Reporter: V-am sunat din proprie inițiativă..

Gigel Știrbu: Sunt convins!!

4 comentarii la “EXCLUSIV AUDIO – Unui lider PNL îi cedează nervii după scorul slab obținut la alegerile prezidențiale

  1. Si Oltul a fost condus de Basescu!!! Sau ati uitat cine a fost conducatorul mult-iubit al acestei tari? Ori Oltul nu mai e parte componenta a Romaniei??? Si ma semnez: „o fosta votanta PNL”.

  2. Ce agresiv este neica-nimeni asta ! Asemenea hahalera a pus PNL-ul lui Antonescu ministru al culturii ??? Pai il prefer pe ungur, ca e de mii de ori mai civilizat. Pai mai Stirbule, dupa 10 ani de Basescu din care 8 de guvernare de dreapta, tot PSD-ul e de vina ma pentru saracia din tara asta ? Si oamenii aia din Olt, nu sunt aia de te-au facut pe tine parlamentar ? Aaaaaa, ai candidat atunci ca USL, deci au fost buni PSD-istii pentru tine personal si cariera ta politica, daca se poate numi asa o functie ocupata vremelnic de un paduche ca tine. Adica aia sunt prosti, care te-au votat pe tine, spui tu. Cand te-au ales erau destepti, ca le-ai adus bunastarea. Acum sunt tot saraci si spui tu ca de prosti. Nu iti este rusine, mai jegosule, sa jignesti asa electoratul ??? Nesimtitule !

  3. Popa raspopit Marele Ministru al Culturii cu mandatul cat un trimestru scolar a distrus impreuna cu Crinuta PNL la centru si apoi a distrus si organizatia PNL Olt cand s-a instalat ca interimar. E unul din cei care au lipsit cand s-a impartit rusinea. A trecut dintr-o barca in alta Tariceanu (care i-a botezat copilul deci nu are nimic sfant Popa raspopit!!!), Crinuta si acum Johannis. El si cu M Voicu, Motreanu, Atanasiu, Orban si alti traseiti interni ai conducerilor PNL sunt noii lideri si corifei ai PNL-ului. Duceti-va ba acasa ca ati distrus PNL-ul. E pe perfuzii si vreti sa-l deconectati si de la perfuzii! Intoarce-te popa la depozitul de alcool pentru care te-ai lasat de preotie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *