Skip to content
Politică

Unul din cei mai importanți jurnaliști B1 TV a fost dat afară. Care este motivul disponibilizării acestuia și cine îi ia locul

Continuă seria disponibilizărilor din cadrul instituțiilor de presă. Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de la B1 TV dezvăluie pe blogul personal că sâmbătă seară a aflat disponibilizat ca urmare a situației financiare extrem de precare din cadrul televiziunii conduse de familia Păunescu.

Este vorba de moderatorul emisiunii ”Butonul de panică”, Cătălin Prisăcariu. Acesta a precizat pe blogul personal că deși promisese vineri telespectatorilor săi că se vor revedea luni, sâmbătă jurnalistul a fost sunat pentru a fi informat că emisiunea sa a fost scoasă de pe post ca urmare a dificultăților financiare.

Potrivit noii grile a postului, în locul lui Cătălin Prisăcariu, jurnalistul Sabin Orcan va fi cel care va avea o emisiune, la B1, începând cu ora 19.

”Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment, îi urez succes conducerii postului în acest titanic demers.”, subliniază Prisăcariu

”Vineri, la finalul emisiunii, am spus că “ne revedem luni, de la ora 19.00″. Ieri, adică sîmbătă, pe seară, conducerea postului m-a informat că nu ne revedem luni. Nici de la 19.00, nici de la altă oră. Și nici în vreo altă zi. Emisiunea mea, deci, a fost scoasă de pe post.

Singurul motiv invocat: situația financiară precară a postului. Dacă vă întrebați cum de verdictul financiar pomenit mi-a fost comunicat sîmbătă seară, nu pot decît să ridic din umeri și să îmi imaginez că, poate, fix atunci, sîmbătă seară, departamentul contabil al postului a încheiat o muncă extenuantă la un raport de audit care a arătat cît de gravă e problema. Dar adevărul e că habar n-am.

Așadar, relația mea cu B1 TV se încheie aici, după o colaborare de aproape doi ani și jumătate și vreo cinci sute de ore de emisie. Sper ca scoaterea mea de pe post să fie suficientă pentru ca B1 să se salveze de la faliment, îi urez succes conducerii postului în acest titanic demers.

P.S. În caz că vă întrebați dacă postul mi-a propus să rămîn să-mi fac emisiunea, dar pe bani mai puțini (nu că ar fi fost mulți, oricum, în ultimul an și jumătate am experimentat trei tăieri de venituri) sau chiar gratis, răspunsul este “nu”, nu mi-a propus nimeni așa ceva. Dar eu aș fi acceptat să muncesc pe și mai puțini bani decît în octombrie 2012 (cînd a început colaborarea cu B1) sau chiar voluntar? Habar n-am, nu m-a întrebat nimeni. De fapt, am habar: nu aș fi muncit gratis. Dar faptul că postul nu a fost dispus nici să mimeze o negociere arată că scopul era unul precis.

P.P.S. Colaborez încă la revista Kamikaze și la cotidianul România liberă, deci voi fi de găsit acolo cu texte. Cît despre tv, habar n-am dacă, în viitor, voi mai avea vreo colaborare cu vreun post.”, precizează Cătălin Prisăcariu pe blogul personal.

Etichete:

2 comentarii la “Unul din cei mai importanți jurnaliști B1 TV a fost dat afară. Care este motivul disponibilizării acestuia și cine îi ia locul

  1. Pai daca sponsori nu mai sunt, audienta nu e, in curand, postul se va inchide. La fel si publicatiile la care zice Prisecaru ca este de gasit (inca). Acum se vede clar cine se poate intretine singur si cine este intretinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *