Skip to content
Politică

Unul din prezidențiabili își somează adversarii la ”un gest care este absolut obligatoriu să ….”

Unul din candidații la alegerile prezidențiale din această toamnă a precizat marți că, din punctul său de vedere, comptetitorii săi electorali au de făcut un gest ”absolut obligatoriu”, după ce Traian Băsescu a precizat că Victor Ponta a fost ofițer SIE, în perioada 1997-2001.

William Brânză, candidatul Partidului Ecologist Român, a declarat marți că prezidențiabili au obligația de a depune un jurământ pe Constituție, prin care să precizeze dacă sunt sau au fost ofițeri ai serviciilor de informații românești.

”Am aflat despre acuzatiile aduse de presedintele Traian Basescu unuia din candidatii la prezidentiale privind o colaborare in calitate de ofiter acoperit cu un serviciu secret romanesc. Am fost primul si singurul dintre cei 14 candidați la prezidențiale care am jurat pe Constitutie ca nu am fost si nu sunt ofiter acoperit al unui serviciu secret romanesc sau strain. Am jurat,de asemenea, ca nu am fost si nu sunt informator sau colaborator al unui serviciu secret romanesc sau strain.

Consider ca in acest moment ceilalti 13 candidati la alegerile prezidentiale trebuie sa faca acelasi juramant, cu mana pe Constitutie. Este un gest absolut obligatoriu pentru cine aspira la functia de presedinte al Romaniei”, a precizat William Brânză marți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *