Skip to content
Politică

Unul dintre bebelușii decedați a consumat brânză de vaci infestată cu E.coli

Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul „Marie Curie”, a consumat brânză proaspătă de vaci în care a fost descoperită bacteria E.coli, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

„Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem în anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs”, a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, potrivit Mediafax.

Bacteria Escherichia Coli, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma „Lactate Brădet” din Curtea de Argeş, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

În acest moment, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală mai sunt internaţi cinci copii, cu sindrom hemolitic-uremic, cauzat de E.Coli. Dintre aceştia, unul se află în stare gravă la terapie intensivă, după ce au apărut complicaţii neurologice, care sunt „departe de a fi stopate”, a declarat, luni dimineaţă, dr. Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, conform romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *