Skip to content
Societate

Unul dintre cei mai buni polițiști din România, mazilit la Harghita de şeful demisionar al IGPR

Facebook

Înainte să-şi dea demisia, chestorul Liviu Vasilescu l-a detaşat pe comisarul-şef Radu Gavriş pe o perioada de 6 luni în funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. Gavriş era prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei.

În comunicatul Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IGPR se precizează că decizia a fost luată prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române. Detaşarea a fost semnată de chestorul Liviu Vasilescu, înainte că acesta să îşi dea demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române. Decizia pare a fi o reglare de conturi având în vedere conflictul dintre Gavriş şi şefii din Poliţia Română.

Radu Gavriş a condus timp de 11 ani, din 2007 şi până în 2018, serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, care s-a distins prin faptul că nu a avut niciun caz nerezolvat. Poliţiştii de aici au fost implicaţi în alte anchete de răsunet, cum ar fi cazul Caracal. Printre cazurile la care a lucrat alături de echipa să comisarul Gavriş, se numără deja celebrele: moartea poliţistului Bogdan Gigină, incendiile de la Giuleşti şi Colectiv, cazul poliţistului pedofil Eugen Stan, dar şi cazul chirurgului Burnei. Din august 2018 a îndeplinit funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *