Skip to content
Politică

Unul dintre cei mai influenți politicieni ar fi devenit ”turnător” la DNA. Urmează adevăratul cutremur?

Unul dintre cei mai influenți politicieni din ultimii 25 de ani ar fi devenit ”scriitor” la DNA și pare decis să spună multe din ce știe pentru a-și mări șansele de a revenii în libertate sau eventual să beneficieze de o pedeapsă mai mică în megadosarul Microsoft.

Nicu Niro, pe numele său adevărat Nicolae Dumitru, ar fi cerut, din arest, să meargă la DNA, pentru a deveni și el ”scriitor” și să aibă ocază să ”toarne” procurorilor DNA pe cine dorește.

O primă victimă a turnătoriei lui Nicu Niro ar fi Dorin Cocoș.

Ajuns în faţa procurorilor, el ar fi explicat cum îi dădea bani lui Cocoș, pentru diverse intervenţii la Guvern, în diferite speţe, informează antena3.

Foarte posibil să apară și alte nume extrem de grele, aflate în acum în libertate, care vor fi chemate la DNA după ce Dumitru Nicolae ”Niro” le va povesti procurorilor cum funcționează de fapt lucrurile pe scena politică.

 

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, zis Niro, şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Nicu Niro este nimeni altul decât finul vicepremierului Gabriel Oprea, ocupând și funcția de secretar general adjunct în rândul UNPR. În același timp, Nicu Niro este omul de bani pentru un număr impresionant de politicieni.

Omul de afaceri este prezentat, de oameni politici pe care îi catalogăm drept a fi lideri grei ai partidelor, ca fiind ”generalul” tuturor baronilor sau celor care pretind că sunt la butoanele politicii din România.

Conexatul Nicu Niro

Nicu Niro: „Am sponsorizat partidele politice. Nu unul, ci pe toate. Numai in 2006 am facut donatii si sponsorizari de un milion de euro”

Dumitru Nicolae Niro a devenit de curând înrudit cu vicepremierul Gabriel Oprea, mâna dreaptă în momentul de față a lui Victor Ponta. Vicepremierul l-a cununat pe Niro la începutul lunii septembrie a anului 2014, iar conform celor de la reportervirtual.ro, la nunta patronului complexului Europa, invitații au fost doar unul și unu: Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Elena Udrea, Dorin Cocoș, Cozmin Gușă, realizatorul TV, Rareș Bogdan. Nu au lipsit nici doi dintre foștii capi ai SRI, Virgil Măgureanu și ultimul șef al Securității, Iulian Vlad. Prezenta laolaltă a tuturor acestor nume spune foarte multe despre legăturile strânse și extrem de diversificate ale lui Nicu ”Niro”.

Citește mai multe despre Nicu Niro: Întrebare cu iz de milioane de euro: Cum a devenit Nicu Niro cel mai influent și puternic lobbyist politic din ultimii 25 de ani din România?

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care controlează grupul de firme Niro, a cerut şi primit, prin firma sa, 7,65 milioane de dolari provenind de la Fujitsu Siemens Computers pentru a interveni la Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft, mai spun anchetatorii.

Fostul ministru Gabriel Sandu, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi primarul din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan au fost arestaţi la 29 octombrie, în dosarul licenţelor Microsoft, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *