Skip to content
Politică

Unul dintre liderii PNL confirmă zvonurile despre o eventuală rupere a partidului: Am primit asemenea informaţii!

Inquam Photos/Octav Ganea

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat vineri dimineață că a primit informaţii potrivit cărora unii parlamentari liberali ar vrea să plece din partid, dacă Florin Cîţu va câştiga alegerile la Congresul de sâmbătă. El precizează însă că a discutat cu toţi colegii săi de grup, care l-au asigurat că nu vor părăsi formaţiunea.

Întrebat dacă, în opinia sa, se va rupe PNL după Congres, Daniel Fenechiu a răspuns: „Sincer, cred că nu, PNL e un partid matur. Inclusiv colegii care-l susţin pe domnul Orban sunt oameni care sunt de mult timp în partid şi care, cu siguranţă, după data Congresului, vor face parte din marea familie liberală, cu preşedintele pe care îl dă Congresul, eu cred, după cum arată lucrurile, cu Florin Cîţu”.

Întrebat dacă are informaţii că unii liberali ar putea părăsi partidul după Congresul PNL, el a răspuns: „În calitatea mea de lider de grup, am primit asemenea informaţii, am stat de vorbă cu toţi colegii mei senatori care îl susţin pe Ludovic Orban şi toţi m-au asigurat că nu se pune problema în nici un fel să părăsească partidul. Deci din acest punct de vedere, nu sunt extrem de îngrijorat”.

Daniel Fenechiu crede că „niciun liberal vechi nu va pleca din PNL datorită faptului că a câştigat Cîţu şi nu Orban”.

„Există colegi de-ai mei liberali cu vechime mai mică, promovaţi de preşedintele Orban, care s-ar putea să urmeze deciziile domnului Orban. Dar pe de o parte, eu am încredere că domnul Orban este un om de stat şi iubeşte partidul. Pe de altă parte, numărul celor care în mod strict emoţional ar putea să ia o decizie este foarte mic”, a precizat senatorul PNL.

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL care va avea loc la Romexpo se va alege noul președinte al liberalilor, între actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Potrivit desfășurătorului congresului, accesul delegaților se face cu începere de la ora 8.30, iar aceștia sunt obligați să aibă asupra lor Cartea de Identitate și adeverința de vaccinare anti-COVID, cu condiția să fi trecut 10 zile de la schema completă, sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ al unui test rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau dovada că au trecut prin boală. Președinții filialelor PNL sunt obligați, la rândul lor, să verifice dacă delegații au toate documentele necesare, fie printate, fie pe telefon.

DETALII AICI: DOCUMENT Cum va avea loc Congresul PNL. Detalii de ultim moment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *