Skip to content
Politică

Unul dintre liderii PNL îi solicită lui Victor Ponta să diminueze pierderile de fonduri europene

Unul dintre liderii PNL îi solicită lui Victor Ponta să diminueze pierderile de fonduri europene, precizând că țara noastră poate pierde, până la sfârșitul anului, opt miliarde de euro alocați din aceste fonduri.

Alexandru Nazare, vicepreședinte PNL, i-a transmis lui Victor Ponta un mesaj prin care îi cere să diminueze pierderile din fonduri europene.

„Premierul trebuie să convoace în cel mai scurt timp posibil toți miniștrii și șefii de companii de stat care gestionează fonduri europene, astfel încât să poată găsi soluții pentru a nu da cu piciorul acestor bani gratuiți puși la dispoziție de Uniunea Europeană. Este inacceptabil ca CNADNR care a fost în subordinea directă a premierului în cea mai mare parte a perioadei ultimilor trei ani să piardă bani, iar directorul să declare că nu li s-au tăiat banii la rectificarea bugetară din cauza lipsei de performanță, ci pentru că nu puteau să îi consume. Asta în timp ce sute de români stau blocați în trafic pentru că drumurile actuale nu mai fac față”, spune Alexandru Nazare, citat de agerpres.ro.

De asemenea, liberalul arată că România poate pierde opt miliarde de euro din fondurile europene.

„În primele șapte luni ale anului 2015, ultimul în care putem cheltui cele 19 miliarde de euro alocate prin bugetul UE 2007-2013, România a cerut la decontare doar 625 de milioane de euro, deși mai avem 9 miliarde de euro la dispoziție. Având în vedere media pe aceste șapte luni, devine clar că la finele anului România va pierde 8 miliarde de euro, iar guvernul condus de Victor Ponta nu a făcut nimic pentru a salva această situație. Este inacceptabil ca în luna iulie, când lucrările de infrastructură ar trebui să avanseze rapid, să nu fie cheltuite deloc fonduri europene. De altfel, pentru transporturi, de la începutul anului, abia au fost ceruți la rambursare 14 milioane de euro, în condițiile în care abia s-au cheltuit jumătate din cele 4.4 miliarde de euro disponibili”, arată Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *