Skip to content
Societate

Unul dintre oamenii de afaceri reținut de procurori pentru poluarea gravă cu deșeuri a râurilor a fost arestat

George Alexandru Mănescu (31 de ani), administratorul și asociatul unic al firmei Ecogreen Construct din Giurgiu, a fost arestat preventiv de Judecătoria Sectorului 1 în dosarul în care procurorii îl acuză că a deversat ilegal deșeuri în râul Argeș, potrivit sentinței publicate joi.

Un alt suspect în dosar, Cătălin Constantin Florea, administratorul și acționarul firmei Sud Grup Edil Construct din Călugăreni (județul Giurgiu), a fost plasat sub control judiciar.

Parchetul Sectorului 1 a pus sub acuzare firma Ecogreen Construct din Adunații Copăceni, județul Giurgiu și 3 persoane fizice pentru deversări ilegale de deșeuri în râul Argeș.

În perioada 26.07.2019-22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta și depozita/elimina deșeuri municipale și deșeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 București, a deversat în apă și a introdus în sol sute de tone de deșeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din județele Ilfov și Giurgiuși le-a deversat în albia râului Argeș, fără respectarea prevederilor legale, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, arată procurorii, potrivit g4media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *