Unul dintre participanţii la discuţia interceptată de ruşi s-a conectat din Singapore printr-o ”conexiune neautorizată”

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Ministrul german al Apărării Boris Pistorius a încercat marţi să calmeze spiritele, inclusiv în rândul partenerilor Germaniei, în urma scandalului de spionaj care stânjeneşte Berlinul după ce Rusia a difuzat săptămâna trecută o discuţie confidenţială între ofiţeri germani despre ajutarea Ucrainei, care s-a transformat într-o adevărată afacere de stat, atribuind aceste divulgări unei ”greşeli individuale” grave, care nu pune însă în discuţie încrederea ”intactă” a aliaţilor, dă el asigurări, relatează The Huffington Post.

Primele rezultate ale anchetei au arătat că ”sistemele de comunicaţie ale armatei germane nu sunt şi nu au fost compromise”, a anunţat într-o conferinţă de presă Borids Pistorius.

Unul dintre participanţii la aceste discuţii, care se afla în Singapore, a participat al această videoconferinţă printr-o ”conexiune neautorizată, aşadar o conexiune aproape deschisă”, ceea ce condus la interceptarea discuţiei de către spioni ruşi.

În acelaşi timp se desfăşura un salon de aeronautică, la care participau ofiţeri de rang înalt din ţări aliate, reprezentând o adevărată ”mană pentru serviciile serviciile secrete ruse”, a declarat ministrul germ

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: