Skip to content
Internațional

Unul dintre principalii suspecţi în atentatele din Sri Lanka, arestaţi în Arabia Saudită

" "

Un bărbat din Sri Lanka, Ahamed Milhan Hayathu Mohamed, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat împreună cu alţi patru suspecţi într-o ţară nedezvăluită din Orientul Mijlociu, în urma publicării de către Interpol a unei ”notiţe roşii”, unul dintre presupuşii organizatori ai atentatelor sângeroase de la 21 aprilie în Sri Lanka, soldate cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi în opt locuri, a anunţat organizaţia, relatează AFP, citată de News.ro

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei de la Colombo, cei cinci bărbaţi au fost arestaţi la Jeddah, în Arabia Saudită. Ele l-au prezentat pe Ahamed Milhan Hayathu Mohamed drept ”un lider de rang înalt” din cadrul National Thowheeth Jama’ath (NTJ), o organizaţie jihadistă suspectată că se află la originea atacurilor.

" "
" "

Atacurile, comise în opt locuri, s-au soldat cu 258 de morţi şi aproape 500 de răniţi.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat aceste atacuri.

”Arestarea şi extrădarea unuia dintre suspecţii-cheie în atacurile cu bombă din Sri Lanka reprezintă o etapă importantă a anchetei”, şi-a exprimat satisfacţia secretarul general al organizaţiei Jürgen Stock, citat vineri într-un comunicat.

Imediat după atentate, organizaţia de colaborare în domeniul poliţiei, cu sediul la Lyon, în Franţa, a trimis o echipă să ajute autorităţile locale şi care a rămas în ţară până la 22 mai.

Autorităţile din Sri Lanka au anunţat luna trecută arestarea a doi suspecţi în Qatar şi Arabia Saudită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *