Skip to content
Politică

Unul dintre „regii asfaltului” se retrage din afacerile cu construcții de drumuri

Unul dintre oamenii de afaceri considerat în presă drept unul dintre „regii asfaltului”, se retrage din afacerile din domeniul construcției de drumuri. Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, proprietar al companiilor UMB Spedition și Tehnostrade, Umbrărescu își va lichida în acest an cele două afaceri de profil, informează b1.ro.

Umbrărescu declară că „de trei ani, n-am mai participat la nicio licitație, n-am mai câștigat nimic. Mai termin ce mai am din spate, din contractele din anii trecuți, apoi închidem și gata. Nu mai continuăm. Ăsta este trend-ul din România de azi”.

În ultimii zece ani, firmele lui Umbrărescu au rulat afaceri de circa 2,2 miliarde de euro și au înregistrat profituri de 500 milioane de euro.

Ca număr de angajați, ambele companii înregistrau cumulat 1400 de muncitori.

Până în 2011, firmele lui Umbrărescu au câștigat licitațiile pentru construcția și reabilitarea drumurilor din Moldova, inclusiv cele europene, dar având un aport important și în realizarea Autostrăzii București – Ploiești, tronsonul Moara Vlăsiei – Ploiești, Autostrada București – Budapesta, tronsonul Timișoara – Lugoj.

Umbrărescu are o avere estimată la aproape 400 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *