Skip to content
Politică

UPDATE A ajuns șeful cel mare al Tarom la numai 31 de ani. Cine este și ce avere are

www.cugetliber.ro

UPDATE 10:58

Consiliul de Administraţie al Tarom a prelungit mandatul de director al companiei lui Florin Susanu până pe 15 octombrie, informează mediafax.ro.

Decizia vine în ciuda faptului că Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunţat marţi că un nou director-general al TAROM va fi numit în câteva zile, actualul director interimar, Sorin Susanu, urmând să-şi reia ocupaţia de pilot.

——————————-

Un bărbat ajuns șeful cel mare la Tarom la numai 31 de ani. Vedeți mai jos cine este el este și ce avere are.

Compania TAROM are un nou director general interimar, începând de joi, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, transmite Realitatea TV. Alexandru Frunză, fostul director financiar al companiei, are doar 31 de ani și totuși a fost desemnat să preia conducerea transportatorului aerian național. Este vorba despre o delegare a mandatului de conducere până la data de 15 octombrie.

Potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație de joi, Alexandru Frunză l-a înlocuit pe fostul director interimar Florin Susanu, care anunțase zilele trecute că are în plan să se întoarcă în cabina de pilotaj.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor citate de Realitatea TV, numirea lui Frunză este pe termen limitat, până la data de 15 octombrie.

Surse citate de News.ro spun că directorul general interimar, pilotul Florin Susanu, căruia i-a fost prelungit mandatul cu o lună, şi-a delegat atribuţiile lui Alexandru Frunză, directorul financiar al societăţii, în vârstă de 31 de ani.

Victor Alexandru Frunză a fost în trecut consilier în Ministerul Transporturilor și gestionează finanțele companiei Tarom de doar două luni.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au declarat în urmă cu câteva zile, în faţa Comisiei pentru transporturi din Camera Deputaţilor, că săptămâna aceasta va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie, ocazie cu care va fi desemnat un nou director general.

„Va fi o analiză a Consiliului de Administraţie şi cu siguranţă va fi un alt director. Aceasta a fost înţelegerea cu domnul Susanu”, a spus Dragoş Titea, secretar de stat în ministerul de resort.

Noul șef al TAROM este Alexandru Frunză, care a deținut în ultimele luni poziția de director financiar. Alexandru Frunză e membru și în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC), și deţine, aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în martie 2017, două imobile în Bucureşti: o casă, dobândită prin contract de vânzare-cumpărare, în suprafaţă de 506,61 mp, şi un apartament, dobândit prin acelaşi mod, în suprafaţă de 133,94 mp. Aceleaşi bunuri imobile au fost menţionate şi în declaraţia de avere completată în anul 2016.

Conform declaraţiilor de avere aferente anilor fiscali 2016 şi 2017, Victor Frunză a contractat trei credite în anul 2015: unul în valoare de 405.900 (unitate monetară neprecizată), cu termen scadent în 2045, altul în valoare de 1.822.040 (unitate monetară nespecificată), cu termen scadent în 2045, iar ultimul, în valoare de 58.000 (unitate monetară neprecizată), cu data scadentă în 2020, scrie ziuaconstanta.ro

Potrivit declaraţiei de avere completate în anul 2017, acesta a realizat următoarele venituri: 21.119 (monedă neprecizată) de la Ministerul Transportului, în calitate de consilier personal, 160.704 (monedă neprecizată) din închirierea imobilelor, 12.726 (monedă neprecizată) ca membru în Consiliul de Administraţie al CN APMC Constanţa şi 3.411(monedă neprecizată) de la Autoritatea Română Rutieră, ca membru în consiliul de conducere.

Conform declaraţiei de avere completate în anul 2016, Victor Frunză a încasat, în anul fiscal 2015, suma de 42.891 (monedă neprecizată) de la o unitate bancară, ca şef al serviciului de administrare credite, şi 64.970 (monedă neprecizată), sumă provenită din închirierea imobilelor. Potrivit declaraţiei de interese din 2017, acesta deţine 33,3 părţi sociale la SC DAA General United SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *